Графичен и уеб дизайн Нека заедно развием вашия бизнес
Графичен Дизайн
Уеб дизайн
3D Принтиране
Лого дизайн

Логата са критичен аспект на бизнес маркетинга. Като основно графично представяне на компанията, логото закотвя марката на компанията и се превръща в най-видимата проява на компанията в рамките на целевия пазар. По тази причина добре проектираното лого е съществена част от цялостната маркетингова стратегия на всяка компания.

 

Предназначение

 

Корпоративните лога са предназначени да бъдат "лицето" на една компания: те са графични изображения на уникалната идентичност на компанията,които чрез цветове, шрифтове и изображения  предоставят основна информация за една компания, което позволява на клиентите да се идентифицират с основната марка на тази компанията. Логото също така е стенографски начин за позоваване на фирмата в рекламни и маркетингови материали; той също така осигурява точката за закрепване на различните шрифтове, цветове и избор на дизайна във всички други бизнеси.

Дизайн принципи

 

Добрите лога трябва да бъдат уникални и разбираеми за потенциалните клиенти. Въпреки че има безброй възможности за избор на цвят, визуални елементи и типография, като цяло логото трябва да помогне да се извлече известна информация за компанията или да се проектира по начин, който дава известно значение за компанията или нейната индустрия. Например, авангардни фирми и технологични компании са склонни да имат ъглови логотипи, за да предават скорост, докато фирмите, ориентирани към услугите, имат закръглени лога, за да осигурят чувство за обслужване и доверие.

Идентичност на марката

 

Логото е основният визуален компонент на цялостната идентичност на фирмата. То се показва на канцеларски материали, уеб сайтове, визитни картички и реклами. Поради тази причина добре разработено може да допринесе за успеха на бизнеса, а логото, което не отговаря на стандартите, може да означава аматьорство и да изключи потенциалните клиенти. Логото обаче трябва да се съчетае добре с други аспекти на визуалната презентация на компанията: никакво лого, независимо колко добре проектирано е то, може да не изглежда добре, когато е заобиколено от противоречиви графични елементи или несъответстващи шрифтове. Ето защо логото е основната единица на по-голяма идентичност на марката, която включва фирмени шрифтове, цветове и указания за дизайна на документи.

 

 

Възвръщаемост на инвестициите

 

Тъй като потребителите растат, когато знаят, харесват и вярват в конкретна марка, те по-вероятно да реагират положително на последователни срещи с лого - потенциално водещи до уевеличаване на продажбите или подобряване на дела на ума в целевия пазар. Освен това добре проектираното лого предполага известна степен на професионализъм и компетентност, които биха могли да помогнат на потенциалните нови клиенти да изберат бизнеса, вместо конкурент, който няма лого или не отговаря на стандартите.

 

 

Често допускани грешки

 

Малките фирми често го играят бързо и свободно с лога, като не обръщат достатъчно внимание на размера и позиционирането си и ги обграждат с материали - включително и с клип, които се конкурират с тях визуално. Избягвайте повторно създаване на различни типове лого за конкретни цели (напр. Бланки и визитки) или с подобни, но не идентични, версии за печатни и онлайн цели.

 

Графичен и уеб дизайн Нека заедно развием вашия бизнес
Графичен Дизайн
Уеб дизайн
3D Принтиране
Лого дизайн
Имате въпорси оffice@gikdesign.com
посетете ни София, Студентски град, ХТМУ сграда "В", кабинет 169