Онлайн реклама и SEO

Защо банерната реклама е важна за вашата марка?

Рекламният банер играе важна роля за осведомеността на марката. Да предположим, че започнете уеб хостинг компания или компания за SEO, но как хората ще знаят за това? Има различни начини, по които можете да продавате вашата компания, но това, което наистина е важно, е доверителният фактор. Хората помнят и вярват на марката, която виждат навсякъде. Тези дни пренасочването на реклами позволява на целевия Ви клиент да вижда рекламата навсякъде, където отива.

Когато поставите рекламен банер на видно място в уебсайта, редовният читател си спомня името на марката и започва да се доверява. Разбира се, важно е да поставите реклами на уебсайтове, които имат авторитет и са подобни на вашата ниша. Друг важен фактор, който трябва да запомните, е целевата страница, тъй като тя трябва да бъде добре оптимизирана. Тази техника се прилага от Dreamhost по фантастичен начин. Кликнете върху тази връзка и ще знаете, че са проектирали тази целева страница, особено за четци ShoutMeLoud. Може да отнеме известно време, но хората ще започнат да разпознават вашата марка. И вие трябва да съчетаете банер реклама с друга форма на онлайн маркетинг.


Защо SEO е важно?

В днешния конкурентен пазар SEO е по-важно от всякога. Търсачките обслужват милиони потребители на ден, които търсят отговори на своите въпроси или за решаване на техните проблеми.

Ако имате уеб сайт, блог или онлайн магазин, SEO може да помогне на бизнеса ви да расте и да изпълни бизнес целите.

Оптимизирането на търсещите машини е от съществено значение, защото:

 • По-голямата част от потребителите на търсачките са по-склонни да кликнат върху една от първите 5 предложения в страниците с резултати (SERPS), за да се възползвате от това и да спечелите посетители на вашия уеб сайт или клиенти в онлайн магазина си, топ позиции.
 • SEO не е само за търсачките, но добрите SEO практики подобряват потребителския опит и използваемостта на даден уеб сайт.
 • Потребителите се доверяват на търсачките и имат присъствие в топ позициите за ключовите думи, които потребителят търси, увеличава доверието в уеб сайта.
 • SEO е добра за социалната промоция на вашия уеб сайт. Хората, които открият вашия уеб сайт чрез търсене в Google или Yahoo, е по-вероятно да го популяризират на Facebook, Twitter, Google+ или други социални медийни канали.
 • SEO е важно за гладкото функциониране на голям уеб сайт. Уеб сайтове с повече от един автор могат да се възползват от SEO по пряк и косвен начин. Тяхната пряка полза е увеличаването на трафика на търсачките и тяхната непряка полза има обща рамка (контролни списъци), която да се използва преди публикуването на съдържанието на сайта.
 • SEO може да ви постави пред конкуренцията. Ако два уеб сайтовa продават едно и също нещо, оптимизираният в търсачката уеб сайт, е по-вероятно да има повече клиенти и повече продажби.

Какво представлява Google Ads. и защо той е важен?

AdWords (Google AdWords) е рекламна услуга от Google за фирми, които искат да показват реклами в Google и рекламната си мрежа. Програмата AdWords позволява на фирмите да задават бюджет за реклама и да плащат само когато хората кликват върху рекламите. Рекламната услуга е до голяма степен фокусирана върху ключови думи.

Фирмите, които използват AdWords, могат да създават подходящи реклами, като използват ключови думи, които хората, които търсят в мрежата, използващи търсещата машина на Google, ще използват. Ключовата дума, когато се търси, задейства показването на рекламата Ви. AdWords в най-важните реклами, които се показват под заглавието „Спонсорирани връзки“, намиращи се в дясната страна или над резултатите от търсенето с Google. Ако кликне върху рекламата Ви в AdWords, потребителите на Google за търсене се насочват към уебсайта Ви.

Какво е имейл маркетинг и ползите от използването му?

Email маркетингът е вид директен маркетинг, който включва фирми, изпращащи промоционални съобщения по електронна поща на група потенциални клиенти. Той се използва широко като ефективен и рентабилен метод за придобиване на нови клиенти, изграждане на осведоменост за марката и увеличаване на продажбите на продукти, както и насърчаване на доверието и лоялността към клиентската база на компанията.

Ролята на имейлите за маркетинг продължава да нараства, въпреки нарастващата популярност на социалните мрежи и текстовите съобщения. Това се демонстрира в изследванията в световен мащаб, представени в доклада, имейл маркетинг и маркетинг автоматизация 2017:

    В сравнение с други канали за дигитален маркетинг, имейлите са най-високо оценени от маркетинг, като 53,6% от респондентите го оценяват като отлични или добри. Маркетингът в социалните медии и оптимизирането на търсачките се класират на второ и трето място от специалисти по маркетинг, съответно с отлични или добри оценки от 50,9% и 45%.

    Повече от половината (58%) от анкетираните компании заявиха, че планират да увеличат бюджета си за електронна поща, докато само 7,5% планират да намалят бюджетите си.

Маркерите в това проучване също изразиха увереност в предимствата на имейлите, особено в сравнение с други маркетингови канали. Но кои имейл маркетингови ползи на търговците се опитвате да постигнате? Ето най-добрите предимства на имейл маркетинга, според маркетинговите специалисти, които са отговорили на проучването:

 •     23% казаха, че генерират повече потенциални клиенти
 •     19% казаха, подобрените продажби
 •     17% казаха, подобрените проценти на реализация
 •     13% казаха, че намаляват пазарните разходи
 •     12% казаха, че идентифицират по-качествени клиенти
 •     9% казаха, че интегрират с други медии, за да засилят реакцията
 •     3% казаха, по-кратки цикли на продажби.

Как протича работния процес?

 1. Среща – разясняване на желания резултат- какъв трафик към сайта очаквате, какви клиенти желаете да привелечете?
 2. Изготвяне на рекламата – при изготвянето на вашата реклама бихме могли да ви дадем приблизителен резултат и успеваемост на проекта.
 3. Резултати – след завършването на вашата реклама, ви предоставяме ежеседмичен доклад с резултатите на кампанията.

Проекти

Тук можете да видите досегашната ни работа.

Научи повече